Swanegat 5, 5595 CV LEENDE | Nederland +31 6 22458702

Business Intelligence

“We zijn al jaren aan het automatiseren, maar we kunnen nog eens niet een fatsoenlijk rapport uitdraaien…”

Dit soort uitspraken kom ik nog wel eens tegen. Business Intelligence blijft een specialisme. Maar met de komst van PowerBI van Microsoft is de kloof tussen eindgebruiker & ‘techniek’ gelukkig flink kleiner geworden.

Aan de technische kant blijft detailkennis van de onderliggende database nodig. Daarentegen kan het opzetten van dashboards & rapportages ‘zonder’ technische kennis.

Het merendeel van de informatiebehoefte binnen organisaties bestaat uit procesinformatie. Een methode om gestructureerd tot passende rapportages te komen is ‘Process Intelligence’. Vanuit het procesmodel kan de informatiebehoefte eenvoudig in kaart worden gebracht. Vervolgens worden de eerste behoeften doorgesproken met de eindgebruikers en uitgezet in een flow chart, zie onderstaand voorbeeld. Daarna worden deze wensen uitgewerkt in een functioneel ontwerp waarbij ook op technische haalbaarheid wordt getoetst. Op deze manier kan de top 80% aan rapportages snel en op maat worden gerealiseerd.

Wilt u een stap maken in effectieve procesinformatie voor uw afdelingen? Neem gerust contact op voor een informeel gesprek.